IASTM

Introductie IASTM

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisatie (IASTM) is een relatief nieuwe vorm van behandeling. Echter zijn vergelijkbare behandelingen eeuwen geleden gebruikt. De meest bekende is Gua Sha, die is ontstaan in China eeuwen geleden.

De moderne versie van IASTM die we vandaag uitvoeren werd ontwikkeld in de VS pas in het midden van de jaren 1990. De stalen tools werden ingevoerd om de handen te besparen wanneer we verklevingen en littekenweefsel na blessure behandelden. De benadering van de behandeling was aanvankelijk gebaseerd op zacht weefsel behandelingen Cyriax’s met betrekking tot fricties.

Er is enige ontwikkeling in dit gebied geweest en het heeft uitgebreid door een fabrikant is van de IASTM tools waarmee u vele, allemaal met hun eigen ontwerpen en gedachten achter welke is voorzien van de instrumenten moeten hebben. Sinds haar oprichting, meer en meer therapeuten nu op zoek naar deze techniek om het handwerk te vullen ze doen in hun klinieken naarmate ze meer vertrouwd met de techniek en de voordelen ervan.

De tools die we gebruiken zijn ontworpen door twee fysiotherapeuten uit Nederland. Ze schrokken van de kosten en vandaar hebben ze betaalbare en kwalitatieve IASTM tools ontwikkeld in Nederland. Hun filosofie en een die wij delen is dat deze techniek toegankelijk zou moeten zijn voor elke therapeut. De instrumenten hebben verschillende afgeschuinde randen, rondingen en bochten om u in staat om het hele lichaam met verschillende hulpmiddelen te behandelen.

Professional IASTM Set

IASTM Set